U bent in de wondere wereld van de Siberische Kat en
de point variant de Neva Masquerade
 
 
 

 

 

 

Kittens flessen   

Wanneer de moeder geen melk heeft of de kittens drinken niet zelf, sta je voor de keuze: op zoek naar een pleegmoeder of zelf aan die taak gaan staan. Toen wij hiermee werden geconfronteerd, hebben we er voor gekozen om te gaan flessen. Besef overigens wel waar je aan begint, voor poezenmoeder spelen is een zware taak.

Róisín van de Moeshoek - een flessenkindGelukkig konden wij zelf de taken over meerdere 'pleegmoeders' verdelen. Drie mensen voor het flessen (wat aanvankelijk om de twee uur moest en we dus met wisselingen van de wacht wel erg blij waren). En vier poezenpleegmoeders die zorg droegen voor het wassen van billen en het geven van warmte en liefde met zacht behaarde poezenlijven.

In het begin waren we zoekende: wat was het meest geschikte materiaal om te flessen, welke kittenmelk zouden we kiezen en hoeveel moesten we geven? Tot we werden verwezen naar het artikel van IJsselland Abessijnen. Wat hier zo bijzonder aan is, is niet alleen uitgebreide instructies die voorzien zijn van illustraties, maar ook een tabel met richtlijnen hoe vaak en hoeveel je het kitten moet voeden.

Klik op onderstaande banner om naar dit artikel geleid te worden.

IJsselland abessijnen

Verder kan je op Dicky's webstek een aantal filmpjes opvragen waarbij je kan zien hoe kittens worden geflest.

Sondevoeding

Sondevoeding is een tweede optie om een kitten zelf te voeden. Door middel van een dun slangetje dat voorzichtig door de slokdarm is geschoven, wordt de kittenmelk rechtstreeks in de maag van het kitten ingebracht.
Over de voors en tegens van sondevoeding zijn de meningen onder de fokkers verdeeld. Ook durft niet iedereen een sonde in te brengen.

Meer lezen over hoe je om moet gaan met de sonde zie hier

Cattery Purrinlot biedt op haar pagina's twee filmpjes, waarin een videodemonstratie wordt gegeven hoe je sondevoeding toepast.

» klik hier voor de korte versie (Streaming Video - Windows Media Player)
» klik hier voor de uitgebreide versie (6,5 megabyte)

Geďnteresseerd in meer informatie? Kijk dan eens op onze pagina over sondevoeding in onze Gezondheidssectie.

Met dank aan Marie-Angelique van cattery van de Moeshoek    

 

 

 

 

 Copyright 2012 © Siberische Kat Info. All Rights Reserved. Disclaimer