U bent in de wondere wereld van de Siberische Kat en
de point variant de Neva Masquerade
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Graag wil ik u deelgenoot maken van een bijzondere ervaring
die ik had bij een poging tot aankoop van een Siberische kitten op marktplaats

 

Subject: Siberische kitten
Date: Mon, 30 May 2011 19:39:46 +0200
From: joost
To: info@siberischekattenstichting.nl

Goedenavond, 

Graag wil ik u deelgenoot maken van een bijzondere ervaring die ik had bij een poging tot aankoop van een Siberische kitten. Laat ik voorop stellen dat ik als ik uw site eerder had ontdekt ook 100% anders had gehandeld en nu de aankoop niet door is gegaan ik alsnog blij ben met de mogelijkheid om dit te doen met de wetenschap van uw stichting. 

Sinds kort zijn mijn vrouw en ik op zoek naar een Siberische kitten als welkome aanvulling op ons gezin met twee kinderen. Via Marktplaats (hetgeen u blijkbaar terecht afraadt...) kwam ik terecht bij een cattery in M…….. die een Siberische kitten (poes) aanbood (zie gegevens in onderstaande mailwisseling). De prijs was 400 euro hetgeen gezien de gemiddeld aangeboden prijs al zeer laag is. Wij werden ontvangen in een huishouden van Jan Steen met overal honden en katten en een verwaarloosde huishouding. Het betreffende poesje was een beetje mank gaf de vrouw des huizes aan en zij weigerde haar even te laten lopen. Haar lezing was dat ze 's nachts het behang aan het slopen was geweest en daarbij gevallen was. Beetje raar maar kan opzich wel. Zij bood aan de mogelijkheid om de kitten aan ons te verkopen en als het niet lukte vanwege mijn allergie mochten we haar zelfs binnen vier weken eventueel weer terug brengen. Ze kon niet aantonen of het een raskat betrof maar de aangevraagde stamboom zou waarschijnlijk afgelopen zaterdag binnen komen. Uiteindelijk heb ik (omdat we inmiddels wel "verkocht waren" over het beestje) zondag gemaild dat ik haar a.s. dinsdag zou komen ophalen. Ik heb tevens nog om bevestiging van de afspraak "binnen 4 weken retour" gevraagd al wisten we zelf wel dat we hier geen gebruik van zouden maken. Ze mailde enthousiast terug dat wij heel veel mazzel hadden omdat er andere kopers zouden komen die niet waren komen opdagen. Vreemd aangezien we de afspraak hadden gemaakt dat ik uiterlijk maandagmorgen zou bevestigen of de aanschaf door zou gaan. Tot onze grote verbazing mailde zij maandagmorgen dat de verkoop niet door gaat aangezien zij geen vertrouwen voelde vanuit onze kant...?! Zij vond ons duidelijk te kritisch en achteraf denk ik dat er meer aan de hand is. Geloof inmiddels niet meer dat dit volledig zuivere koffie is. Uiteindelijk ben ik blij dat het zo gelopen is en dat we nu verstandiger op zoek gaan naar een betrouwbare partij die ons ook goed kan adviseren. Vraag me af of jullie vergelijkbare ervaringen kennen en of jullie ook een soort van "zwarte lijst" hanteren van dubieuze cattery's. 

Onderstaand nog de mailconversatie:  

Met vriendelijke groet en dank voor jullie duidelijke site! 

Joost   

Beste S......, 

Dit is voor mij de bevestiging dat ik volledig terecht en gezond mijn reserves had over deze "deal". Je gaf zelf door jouw ervaringen met verkoop via internet al aan dat mensen soms niet te vertrouwen zijn getuige het feit dat mensen soms niet eens op komen dagen ondanks een gemaakte afspraak. Vandaar dat het ook volkomen normaal is vanuit de kopende partij (en zeker gezien mijn allergie) een duidelijke afspraak hierover te maken. Zeker en vooral ook in het belang van Sanne zelf. Ik kan je vertellen dat wij volledig te goeder trouw zijn en absoluut de intentie hebben een goed huis voor Sanne te verzorgen.  

Jouw impulsieve reactie wekt nu bij mij grote vraagtekens op over de juiste intenties van jullie Cattery. Ik zal hierover enige navraag en melding doen bij betreffende "belangenvereniging". 

Met vriendelijke groet, 

Joost

Onderstaand de mailconversatie, onderaan deze pagina beginnen: 

----- Original Message -----

From: s

To: joost

Sent: Monday, May 30, 2011 1:27 PM

Subject: RE: Reactie op uw advertentie: lief Siberische kitten poesje met stamboom

hallo
heb de hele nacht liggen denken aan Sanne en haar komende verhuizing naar jullie.
helaas ga ik haar niet verkopen aan jullie.
het komt erg over dat je mijn woord niet vertrouwde als ik zeg dat ze als het echt niet gaat terug mocht komen.
de regel die je hieronder schreef van zonder tegenbericht en dan de 4 weken optie erbij heeft mij doen besluiten Sanne niet aan jullie te verkopen.
gr s............
 
 

Prima! Tot a.s. dinsdag. Dan ga ik er zonder tegenbericht van uit dat de 4 weken optie hierbij ook akkoord is.

Groet, 

Joost 


Van: s
Verzonden: zo 29-5-2011 16:12
Aan: joost
Onderwerp: RE: Reactie op uw advertentie: lief Siberische kitten poesje met stamboom

hallo Joost
leuk dat jullie Sanne en blijvend huisje willen geven.
Heb je vreselijk veel mazzel want er zouden vanmiddag mensen komen kijken naar haar maar die kwamen dus niet zodat het wat langer duurde voordat ik terug kon mailen.
Dinsdag tegen 5en is oke.
zal dan zorgen dat haar spullentjes gereed staan.
haar stamboom was gister ook binnen dus die krijg je gelijk mee.
gr s.........

 


Subject: FW: Reactie op uw advertentie: lief Siberische kitten poesje met stamboom
Date: Sun, 29 May 2011 12:51:54 +0200
From: joost
To: u

Beste S......., 

We willen graag Sanne van jullie overnemen. Is het mogelijk om haar a.s. dinsdag om een uur of 5 op te komen halen? Wel willen we dan de optie zoals je dit met die andere mensen hebt afgesproken om haar binnen 4 weken weer terug te brengen als het niet blijkt te werken met mij allergie. Ik ga er van uit dat dit niet nodig is maar je weet maar nooit.

Hoor graag van je. 

Met vriendelijke groet,

Joost  

----- Original Message -----

From: s  

To: joost

Sent: Friday, May 27, 2011 9:18 AM

Subject: RE: Reactie op uw advertentie: lief Siberische kitten poesje met stamboom

Hallo Joost.
Hoop dat je dit nog leest.
Vanmorgen kwam ik mijn bd uit en zag dat 1 van mijn muurhangers waar de kittens altijd vaak in liggen losgelaten had.
verder gaf ik er even geen aandacht uit want heb ook kinderen en die moeten naar school.
Rond 9 uur kwam mijn oudste zoon uit bed en die vertelde dat 1 van de donkere kittens eraf gevallen was.
Heb dus 3 donkere kittens nog dus ben voor de zekerheid gaan zoeken naar ze om te kijken of alles oke was.
je voelt hem denk ik al hangen.
Sanne loopt ietsjes mank.
Zij was dus degene ( is ook ouder dan de andere 2 kleintjes) die dus van de muurhanger geschoten was.
Als ze loopt dan zie je dat ze ietsjes mank is.
Ze gebruikt haar pootje nog volledig maar je ziet het dus wel iets.
Uit ervaring ( heb eens een kitten met pootje tussen de deur gehad) weet ik dat het binnen de paar dagen wel over zal zijn maar wilde je het toch even vertellen.
kan zijn dat je deze mail niet meer leest maar dan vertel ik het verhaal hier wel.
Wat mij betreft mag ze gewoon verhuizen.
Voor het zelfde geval was ze bij jullie gevallen is ook een keer gebeurd maar als je haar leuk vindt en haar graag wilt hebben mag ze natuurlijk ook hier blijven totdat ze weer helemaal oke.
Ze gebruikt hem dus wel en loopt er ook op maar je ziet wel dat ze iets mank is .Rennen en spelen doet ze ook gewoon met de andere 2 kittens zodoende het mij gelijk vanmorgen niet was op gevallen.
lang verhaal!
 
gr s......... 


From: u
To: joost
Subject: RE: Reactie op uw advertentie: lief Siberische kitten poesje met stamboom
Date: Thu, 26 May 2011 19:50:33 +0200

Hallo joost
:-)
10 uur is goed wat ons betreft.
ons adres:
van s………  
3…  K. M……..
 
gr s............
 


From: joost
To: u
Subject: Re: Reactie op uw advertentie: lief Siberische kitten poesje met stamboom
Date: Thu, 26 May 2011 19:12:03 +0200

Voor ons komt 10:00 uur het beste uit. Schikt dat? Wat is het adres?

Gr

Joost

----- Original Message -----

From: s  

To: joost

Sent: Thursday, May 26, 2011 7:03 PM

Subject: RE: Reactie op uw advertentie: lief Siberische kitten poesje met stamboom 

Hallo Joost
ja hoor dat is mogelijk.
Hoe laat denk je ongeveer ?
gr s.........
 
 


From: Joost
To: uk
Subject: Re: Reactie op uw advertentie: lief Siberische kitten poesje met stamboom
Date: Thu, 26 May 2011 18:50:32 +0200

Ha S........, 

Dank voor je reactie. Is het mogelijk als ik morgenochtend even langs komen met mijn vrouw?

Hoor graag van je! 

Joost

----- Original Message -----

From: s k

To: joost   

Sent: Thursday, May 26, 2011 5:40 PM

Subject: RE: Reactie op uw advertentie: lief Siberische kitten poesje met stamboom

Hallo Joost
ja hoor het poesje is nog beschikbaar.
ben net thuis van een dasje Duinrell met de school van mijn kinderen.
gr s......... 

 

From: joost
To: u
Subject: Reactie op uw advertentie: lief Siberische kitten poesje met stamboom
Date: Thu, 26 May 2011 10:30:57 +0200

 

 

 

 

 

 


Bellen is sneller: reageer op de reactie van K  door nu te bellen naar:  



Beste catterij,

U heeft een reactie ontvangen op uw advertentie 'lief Siberische kitten poesje met stamboom'.

Deze reactie is afkomstig van  

Beste catterij,

Is deze Siberische kitten nog beschikbaar? Zo ja, wil ik haar graag zsm komen bekijken. Mijn naam is Joost  en ik wil een Siberische kitten cadeau doen aan mij vrouw en twee kinderen

 

Bron vermelding MP

 

 

 

 

Copyright 2012 Siberische Kat Info. All Rights Reserved. Disclaimer