U bent in de wondere wereld van de Siberische Kat en
de point variant de Neva Masquerade
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Waarschuwing en waarom

 

Wij zijn erg ontdaan over een aantal praktijken met het door ons zo geliefde ras. Internet is tegenwoordig niet meer weg te denken en het aanbod van onze kittens vindt u op tal van, soms daarvoor opgerichte, websites. Helaas kunnen deze websites ook misbruikt worden door fokkers die het allemaal wat minder nauw nemen. Voor hen geldt één ding: geld.

Wij willen u dan ook adviseren om bij aanschaf van een kitten of herplaatser te checken of de fokker is aangesloten bij de Siberische Kat Kittens Te Koop.nl

Zo zijn wij ook bezig om contact te leggen met Marktplaats, in de hoop dat wij daar wat kunnen veranderen. Want kittens waarvan bijvoorbeeld één van de ouders geen stamboom heeft, horen niet te staan onder raskatten. Kittens die raszuiver zijn hebben altijd een stamboom. Het aanbieden van kittens zonder stamboom waarvan de ouders wel een stamboom hebben, is natuurlijk helemaal vreemd. Het zijn pas raskatten als er ook een stamboom mee wordt gegeven!

Of nog erger, kittens die per opbod worden verkocht! Onderstaande advertentie zagen wij per toeval op 19 mei 2011 op Marktplaats. Hoe verzin je het? Lees ook de volgende mail over deze fokker: lees hier verder

Wij kunnen, om privacy redenen, de foto die bij deze advertentie hoort niet plaatsen. De tekst is letterlijk gekopieerd vanaf Markplaats.

 

siberische kitten katertje raszuiver en volledig ingeent

·         Prijs: ·          

http://statisch.marktplaats.com/get_image.php/wxL+yiMfCh/VP4mVX40jqv1fdnj0Cu2JfEBm8WHHsVE72BlBLuYCfdXV/lIFHk3C

·         Bekeken:

28 keer sinds 19-05-11, 18:02

Kenmerken

·         Geslacht:

·         Kater

·         Leeftijd:

·         0 tot 2 jaar

·          

·          

·         Eigenschappen:

·         Ontwormd, Ingeënt

Beschrijving

Dit Lieve Siberische katertje zoekt nog een nieuw huisje.
Deze avond om 22.00 mail ik de hoogste bieder en die mag dan komen kijken naar het katertje.
En aub alleen bieden als je echt interesse hebt!

Hij is dus Volledig ingeent!
bezit van Eu boekje met zeer recente gezondheidsverklaring!

Hij is absoluut 100% raszuiver.
moeder is aanwezig met stamboom en vader heb ik een kopie van zijn stamboom liggen, eigendomsbewijs en Felv En fiv test.
Katertje gaat verhuizen zonder stamboom.
Natuurlijk heeft hij stronghold gehad en krijgt een kittenpakket mee.
Honden , katten en kinderen gewend en huiselijk opgevoed.

Vraagprijs is eigenlijk 300 euro wat erg netjes is voor een sibeertje die volledig is ingeent.

Naam sibeer katertje

5 jaar actief op marktplaats

Uit M 

Dit soort advertenties kunt u regelmatig op o.a. Markplaats vinden. Ga absoluut niet op zo’n advertentie in! Goedkoop is in dit geval echt duurkoop of nog erger, een hoop leed! Naast dit soort advertenties lezen we advertenties waarin kittens tegen alleen de verzendkosten worden opgestuurd. Of kittens die worden aangeboden in gebrekkig of slecht vertaald Nederlands zonder foto’s. Of met foto’s van katten van één van onze fokkers! Als we daar naar toe mailen voor meer informatie krijgen we dit soort reacties: Lees hier verder
Vrijwel dagelijks speuren wij bepaalde sites zoals Marktplaats af en waarschuwen zo’n site dat er fokkers adverteren die het predicaat fokker nog minder dan waard zijn. We blijven ze hierop wijzen in de hoop dat uiteindelijk alleen nog gerenommeerde fokkers adverteren!

Wij zijn absoluut van mening dat niet elke advertentie op o.a. marktplaats per definitie van foute fokkers is. Helaas is dit wel de aangewezen plek waar we regelmatig van dit soort advertenties vinden.

Lees ook eens de vreemde of gekke advertenties die wij zijn tegen gekomen of hebben ontvangen van kittenkopers die hun hart op de juist plaats hebben voor het ons zo geliefde ras.  Wie weet komt het ook nog eens goed met al die website!

Beste kittenkopers, heeft u ook een nare ervaring? Laat het dan de kattenvereniging van deze fokker het weten! Want ook zij houden niet van deze praktijken.  

© 2011 - 2012 Siberische Kat Info

 

Bron vermelding MP

© 2011- 2012 Siberische Kat Info.

 

 

 

 

Copyright 2012 © Siberische Kat Info. All Rights Reserved. Disclaimer