U bent in de wondere wereld van de Siberische Kat en
de point variant de Neva Masquerade
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Waarschuwing 

 

28-02-2011

Tot onze stomme verbazing zagen wij onderstaande advertentie over Siberische kittens op Marktplaats staan:

Beschrijving

ons mooie meidje is zwanger en verwacht haar 1 ste nestje over 4 weekjes
u kunt vast reserveren
vewachte kleuren creme gemarmerd
en rood gemarmerd
maar ook zilver en blue is mogelijk

ze worden ontwormd ontvlooit en geent
300 als ik geen stamboom aan ga vragen ..dan mogen ze met 10 weken mee
400 wanneer er wel stamboom bij komt..dan zullen ze met 13 weken weggaan

Let op:
bovenstaande tekst is letterlijk overgenomen (kopiëren en plakken) van Marktplaats 

Wij zijn absoluut van mening dat niet elke advertentie op Marktplaats per definitie van foute fokkers is. Helaas is dit wel de aangewezen plek waar we regelmatig van dit soort advertenties vinden.

Wij willen u dan ook adviseren om bij aanschaf van een kitten of herplaatser te checken of de fokker is aangesloten bij de Siberische Kat Kittens Te Koop.nl

Ten eerste is het bij elke raskattenvereniging in Nederland ten strengste VERBODEN om kittens van een raskat jonger dan 12 weken bij hun moeder weg te halen! Bij sommige verenigingen is dit zelfs 13 weken. Ook is het bij alle verenigingen VERPLICHT om voor alle kittens uit één nest stambomen aan te vragen. Een stamboom is overigens niet zo duur, zo tussen de EU 8,00 en EU 15,00 afhankelijk van de vereniging waar de fokker bij aangesloten is. Dus dat kan nooit een reden zijn om een kitten voor veel minder geld te verkopen omdat het geen stamboom zou hebben. Wij hebben voor u op een rijtje gezet wat het een serieuze fokker kost bij een gemiddeld nest van 4 kittens: Wat zijn de kosten van een kitten

Zoals u zelf heeft kunnen lezen zijn de kosten voor een fokker niet gering waardoor het dus erg vreemd is dat er raszuivere kittens worden aangeboden die royaal onder de kostprijs liggen. Waarschijnlijk hebben deze kittens nog nooit een dierenarts van dichtbij gezien, met alle gevolgen van dien. En denkt u nu echt dat u die fokker na aankoop nog ergens mee kunt lastig vallen? U mag het lekker zelf uitzoeken en garantie? Nog nooit van gehoord. Met een fokker die het allemaal niet zo nauw neemt bent u als koper uiteindelijk de dupe.

Beste kittenkopers, heeft u ook een nare ervaring? Laat het dan de kattenvereniging van deze fokker het weten! Want ook zij houden niet van deze praktijken.  

© 2011 - 2012 Siberische Kat Info

Bron vermelding MP

 

 

 

 

 

Copyright 2012 © Siberische Kat Info. All Rights Reserved. Disclaimer